5) En katt har 9 liv...

Katten är en överlevare!

Katter är verkliga livsnjutare! Därför gör de också allt de kan för att överleva. Tur är väl det med tanke på hur katter blir och har blivit behandlade.
En katt är inte ett vilt djur utan den har sökt sig till människorna för att den vill vara där!
Visserligen är katten ett vanedjur, men den har mycket, mycket lätt för att anpassa sig efter olika förhållandena. Men glöm inte att den gärna blir mycket tillgiven sin ägare, och har mycket lättare att flytta MED än från ägaren.
Man har hör otaliga historier om katter som har sprungit halva landet runt efter sina förra/nuvarande ägare. Hur kommer det sig? Jo katten är väldigt fäst vid de som tar hand om den!

Andra historier som man för höra, är om katter som har ramlat ner från balkonger. Nej, katten är fortfarande ingen fantom, som kan hålla balansen på balkongräcket. Den kan ha blivit skrämd av något, störd av någon eller bara helt enkelt halkat. De flesta balkongräcken är ju av plåt, och försök själv att hålla dig kvar med naglarna som hjälp, så kanske du förstår.
Men, tack och lov, har de flesta katter överlevt ett fall även från hög höjd. Dock inte alltid utan blessyrer. Den farligaste höjden är från 3:e våningen. Hur kommer det sig?
Jo, från lägre höjder hinner inte farten bli så hög, och katten orkar ta emot sig. Från 3:e våningen blir hastigheten i fallet så stor att katten inte orkar ta emot när den landar. Med påföljd att den slår i haka och bäcken, varav båda kan spricka, ibland så illa att man måste avlivakatten.
Från högre höjder hinner katten fälla ut alla benen så att kroppen blir som en fallskärm (som på flygekorrar), och därigenom hinner den bromsa upp hastigheten och landa mjukare.

Ytterligare historier som man får höra är katter som blivit instängda i en plastpåse och bortslängda. Eller katter som blivit bara halvdränkta.
Detta är ytterligt oansvarigt, VIDRIGT och fegt gjort!!! Att inte kunna åka till veterinären för att avliva (om vi nu ska vara så drastiska), eller att göra ett så dåligt försök själv att katten överlever, kanske med skador för livet. DET ÄR OANSVARIGT! Ta ditt ansvar med att kastrera honan så att det inte blir fler ungar. Eller om det är en vuxen katt som man "tröttnat" på, placera om den!

Andra historier; katter som överlevt flera veckor inmurade eller instända. Katter kan klara sig utan mat så länge, men de behöver vätska, och många gånger har det även sipprat in i deras gömsle och gjort att de kan överleva. Katter som gått hem med livshotande skador efter en bilolycka, bara för att dö på tröskeln. Adrenalinet och chocken gör att de klarar av sådant, de har bara tanken på att få komma hem och be om hjälp, eller visa sig i huvudet.

Att dessa små livsnjutare gör allt för att överleva kan man ju förstå. Så ta väl hand om liven!!! De förtjänar det.

Och för er som inte kan klara av ert ansvar att vara preventiva istället för att tafatt försöka korrigera efteråt; Låt bli att skaffa katt (eller något annat djur) från början, om ni inte kan fullfölja "jobbet" livet ut!

V.v respektera upphovsrättslagen! Fråga mig först innan du kopierar min text.


Tillbaka Nästa fråga


© MiKa CattAgora.se